IR films van Umisol, isolerende & zonwerende IR films voor je ramen.
Umisol Group NV logo
Offerte aanvragen gratis en vrijblijvend

Download de folder


folder

Wens je meer informatie?
We bellen je gratis op.

Toonzaal enkel op afspraak


Telefonisch bereikbaar op volgende uren:
Maandag: 08:30 - 17:30
Dinsdag: 08:30 - 17:30
Woensdag: 08:30 - 17:30
Donderdag: 08:30 - 17:30
Vrijdag: 08:30 - 16:45
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Feestdagen: Gesloten

Toonzaal:

Poldergotestraat 24

9240 Zele


Stuur ons een E-mail:

info@umisol.be


Telefoon:

03 766 18 40Investeren en ROI IR film


De hedendaagse architectuur draagt glas hoog in het vaandel. Maar glaspartijen zijn ook belangrijke energieverbruikers.
Airco's draaien dikwijls "in overdrive" om het "serre-effect" tegen te gaan, hetgeen resulteert in excessieve CO2-emissies en zware energiefacturen.
Alternatieven, zoals verduistering, creëren een extra energiekost omdat artificiële verlichting noodzakelijk wordt. Bovendien genereren zij dikwijls lokale warmteopslag met convectieopslag.
Het komt er dus op aan een zonwerende, isolerende en energiebesparende oplossing te bekomen, met een rendement het ganse jaar door.

In de zomer blokkeert Umisol® raamisolatie de infrarode warmtestralen tot 93%, waardoor aanzienlijke temperatuurdalingen worden gerealiseerd.
Umisol® is een filter. Warmte-instraling tot +/- 21°C wordt doorgelaten, daarboven wordt de zonnewarmte gefilterd.
Door de installatie van Umisol® zonwerende folie wordt de vereiste koelingscapaciteit van airco substantieel verminderd.
Zo verbruikt uw klimaatregeling merkelijk minder energie, waardoor besparingen op het aircoverbruik tot 25% worden gerealiseerd.
In de winter wordt de opgewekte warmte binnen gehouden, resulterend in een verhoogde thermische isolatie, waardoor u tot 30% op uw stookkosten kan besparen.

Door de opwaardering van de ramen in gebouwen met Umisol® films kan het energieverbruik van koeling en verwarming tot 30% verminderd worden.
Voor een optimaal resultaat is het aangewezen om alle ramen met zonne-instraling te laten behandelen.
Umisol Group NV heeft een grote portefeuille van gebouwen met bewezen bereikte energiebesparingen en winstgevende ROI's, zoals de Europese Commissie, Departement Milieu en Kyoto.

De slimme folie in praktijk :

ABN AMRO BANK Hoofdkantoor
Het ABN AMRO BANK hoofdkantoor is één van de 10 hoogste gebouwen in Amsterdam en telt 24 verdiepingen.
Het in 1999 in gebruik genomen gebouw heeft een glaspercentage van 45% en is voorzien van airconditioning.
Umisol Group NV kreeg de opdracht voor het aanbrengen van warmtewerende IR film op de Oost-, Zuid- en Westgevel van dit prestigieuze bankgebouw.
Het aanbrengen van deze film zorgt voor een winst
van 11 €/m²/ jaar. Vanwege de energiebesparingen en de behaalde EIA-investeringsaftrek leverden de Umisol® IR films een snelle terugverdientijd op.
ABN AMRO BANK ontving onlangs het duurzaamheidlabel voor gebouwen BREEAM en wordt erkend voor haar uitmuntendheid in Green Building praktijk en prestaties. Lees meer.

Glasfolie GlaxoSmithKline

Voor de isolatie van haar site installeerde GlaxoSmithKline thermische folies van Umisol®.
Deze transparante folie maakt maximale isolatie mogelijk, zodat de temperatuur maximaal constant gehouden wordt, warmte bewarend in de winter en koelte in de zomer.
Dankzij de installatie van Umisol® raamisolatie kan tot 30% worden bespaard op energie, in het geval van GlaxoSmithKline een jaarlijkse winst van 1.946.918 kWh in elektriciteitsverbruik en van 1.473.738 kWh in gasverbruik, en wordt een aanzienlijke reductie bereikt van de CO2-emissies die verantwoordelijk zijn voor de massale uitstoot van gassen met serre-effect.
Lees meer.


Europese Commissie, DG Milieu, Klimaatbeheersing en Kyoto
De Europese Commissie bereikte een akkoord over maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan: Europa moet tegen 2020 zowat 20% minder energie verbruiken en zodoende zijn CO2-emissies eveneens met 20% verminderen!
In het gebouw van de Europese Commisie-DG Milieu te Brussel, waar het departement Klimaatverandering en Kyoto resideert, werd alvast 2.300 m² Umisol® geïnstalleerd.
In de periode van 28 augustus tot 2 september 2006 werden metingen uitgevoerd in de kantoren van de Europese Commissie door het onafhankelijk bureau ATTENTIA en werden temperatuurdalingen tot 8.1 °C in het voordeel van Umisol® opgemeten.


Umisol Group NV
Poldergotestraat 24
9240 Zele
België
Tel: 03/766.18.40
Mail: info@umisol.be - Web: http://umisol.be